בישול בירה בבית!

בישול בירה בבית!

 

ציוד דרוש:
 סיר בנפח 10 ליטר ומעלה
שק בד לגרעינים
מיכל תסיסה עם נשם
מקל מילוי
חומר חיטוי
 
 
חומרים
רכז לתת נוזלי 3 קילו
קילו גרעינים
כשות
שמרי בירה
8 ליטר מי קרח
 
 
קח את הסיר, מלא במים ושים על האש
להכניס את הגרעינים לשק הבד,
שטמפרטורת המים תגיע ל 65 מעלות הכנס את שקית הבד
זמן ההשריה 30 דקות
טווח טמפרטורה 65-70 מעלות
מומלץ לשמור על טמפרטורה אחידה
לאחר חצי שעה להוציא את שקית הגרעינים
ללא פעולת סחיטה לתת לנוזלים לצאת לסיר
להביא לרתיחה 
לכבות לרגע את האש ולהוסיף את 3 קילו רכז הלתת
להרתיח שוב ולהוסיף את מנת הכשות
מרגע שהכשות נכנס מתחילים 60 דקות של בישול
בחלק מהמתכונים קיים כשות רבע שעה
זאת מנה של כשות נוספת שמוספים ברבע שעה האחרונה.
סיימנו את השעה של הבישול.
מרגע זה ואילך כל דבר שנוגע בבירה חייב להיות מחוטא 
חשוב מאוד להקפיד על זה!
שמרי הבירה עלולים למות בטמפרטורה של למעלה מ30 מעלות
לכן אנחנו בזריזות נוריד את הטמפרטורה למתחת 30 מעלות
האידאלי זה 25
לא לרדת מתחת 20
לשפוך את הבירה אל מיכל התסיסה המחוטא ולהוסיף קרח ומים קרים עד לסך כולל של 20 ליטר בירה
 
לפזר את השמרים בצורה אחידה
 
לסגור היטב את המכסה , לשים את הנשם עם מים רתוחים בפנים
 
 
לאחר שבועיים של תסיסה
 
 
להמיס עם חצי ליטר מים רותחים את מנת סוכר הענבים בתוך מיכל הבקבוק
ולהעביר את הבירה למיכל הבקבוק 
מומלץ לערבב טוב.
 
למלא את הבקבוקים עם מקל הבקבוק ולפקוק בעזרת הפוקק
לתת לבירה לשבת לתסיסה השנייה מינימום שבועיים
לרוויה

כתיבת תגובה