בישול בירה בבית!

בישול בירה בבית!

הוראות בישול בירה בשיטת רכז+וגרעינים (20 ליטר)

ציוד דרוש: מיכל תסיסה, חומר חיטוי, שק בד, סיר.

חומרי גלם: 8 ליטר מים מינרלים קפואים, רכז לתת 3 ק”ג, גרעיני לתת 1 ק”ג, כשות ושמרים

שלב הראשון בבישול הוא ההשריה MASH

חמם בסיר עשר ליטר מים, טמפ’ היעד היא 64-70 מעלות.

הכנס את שק הבד עם גרעיני הלתת למים אחרי שהגיעו לטמפ’ הנ”ל וערבב מדי פעם

אחרי חצי שעה של השריה, הוצא את הגרעינים ותן להם לטפטף ללא פעולת סחיטה.

שלב ב’ הרתחה BOIL

להביא את הסיר לרתיחה ולהוסיף חצי מרכז הלתת (את המחצית השניה תוסיף בדקה האחרונה של הבישול

אחרי הוספת הרכז יש להרתיח שוב ולהוסיף את מנת הכשות (אפשר לכבות את האש לרגע.יש לו נטיה לגלוש) הכשות נותן לבירה מרירות וארומה, ככל שהכשות מתבשל יותר הוא נותן יותר מרירות ופחות ארומה וכל שהוא מתבשל פחות כך נקבל יותר ארומות, לכן יש כשות א’ למרירות ותלוי במתכון שרכשתם כשות נוספת לארומה.

זמני הכשות מופעים בדף המתכון באתר

מנת הכשות הראשונה ________ נכנסת לסיר מתחיל שעון של 60/45 דק’ לתום הבישול

כשות נוסף במידה וקיים_____________________________________________

 

לאחר סוף הרתיחה תם הבישול.

כאן מתחיל התהליך החשוב, קירור והוספת השמרים, בשלב כל דבר מא’ ועד ת’ עובר טבילה במי חיטוי (הכנת מי חיטוי- לדלל סטאר סאן 2 מ”ל על ליטר מים) כל דבר שעתיד לגעת בבירה עובר שטיפה במי החיטוי, אין צורך לשטוף שאריות קצף ואין צורך לייבש.

נא להקפיד על חיטוי וסטרליות מסוף הרתיחה.

חתוך את בקבוקי הקרח (לאחר שעברו חיטוי חיצוני) עם סכין שעברה חיטוי

והנח אותם בתוך מיכל התסיסה המחוטא שפוך את תכולת הסיר על הקרח השלם במידת הצורך לעשרים ליטר.

הבירה חייבת לרדת מתחת 30 מעלות לפני הגשת השמרים.

פזר את השמרים בצורה אחידה מעל הבירה סגור את המכסה ושים בנשם מי חיטוי.

המים בנשם מונעים מאוויר להכנס במהלך התסיסה.

שבועיים של תסיסה , המיכל עם הבירה יושב במקום קריר וחשוך 22/25 מעלות

אין לפתוח את המכסה.

אחרי שבועיים של תסיסה זמן לבקבק, יש להקפיד על חיטוי וסטרליות

המס בעזרת חצי ליטר מים רותחים

במיכל הבקבוק סוכר ענבים 7 גרם לליטר או סוכר לבן 6.2 גרם לליטר

המינון חייב להיות מדויק.

העבר את הבירה ממיכל התסיסה למיכל הבקבוק שבו נמצאים חצי הליטר עם מי הסוכר.

ערבב היטב

מומלץ להקפיד על מינ’ חשיפה של הבירה לחמצן.

סגור את הבקבוקים בעזרת פוקק ושים אותם במקום חשוך לגמרי לשבועיים.

לאחר שבועיים ניתן להנות מהבירה, יש מתכונים שדורשים יותר זמן בבקבוק.

כתיבת תגובה