בירת חיטה דונקל-dunkel

בירת חיטה דונקל-dunkel

המקור של הבירה הוא במדינת בוואריה בדרום גרמניה
האגדה מספרת שכבר בימי הביניים תושבי המקום היו מוספים חיטה לבירה שהיתה מבושלת עד אז מבשלת הבירה ויינשטפן (שהחלה לעבוד באופן רשמי ב1038) טוענת שנזירי ויינשטפן בישלו בירה עם חיטה עוד בשנת 768
חוקי הטוהר הגרמני לבירה בשנת 1515 חוקקו בגרמניה חוק שאוסר לייבא בירה או לבשל בירה שמכילה מצרכים נוספים מלבד שעורה כשות ומים כמה שנים לאחר מכן, בעקבות חוסר בדגנים הותר לבשל בירה גם עם חיטה
סוגי בירות חיטה גרמניות
הפ-וייסן
Hefe-weizenבעברית:שמרים חיטהבירה שלא עברה סינון של שמרים וחלבוני השמרים ואת זה אפשר לראות בבירה

בירה מעוננת ו”עכורה”קריסטל-וייסן
בירת חיטה מסוננת
והחביבה עלי 
דונקל בירת חיטה כהה בירת חיטה מעוננת שבתהליך של הבישול הוספו לתת קלויים
.
בירות חיטה בוואריות מאופיינות בדרך כלל בטעמים קלים של וניל, בננה וצפורן. הסיבה לכך היא הפנולים הנוצרים בעקבות התסיסה של השמרי אייל-חיטה בצד העליון של המיכל התססה
בירת החיטה לא מכילה חיטה בלבד אלא שילוב של שעורה וחיטה
ועכשיייו למתכון!

בירת חיטה DUNKEL
3 קילו רכז חיטה
400 גרם CRYSTAL400 גרם חיטה CRYSTAL200 גרם VIENNA
30 גרם כשות הלטראו
שמרי MUNICH CLASSIC

כתיבת תגובה