בירת חיטה בווארית

בירת חיטה בווארית

בגרמנית וייסצנביר Weizenbierweizen-חיטה
המקור של הבירה הוא במדינת בוואריה בדרום גרמניה
האגדה מספרת שכבר בימי הביניים תושבי המקום היו מוספים חיטה לבירה שהיתה מבושלת עד אז מבשלת הבירה ויינשטפן (שהחלה לעבוד באופן רשמי ב1038) טוענת שנזירי ויינשטפן בישלו בירה עם חיטה עוד בשנת 768
חוקי הטוהר הגרמני לבירהבשנת 1515 חוקקו בגרמניה חוק שאוסר לייבא בירה או לבשל בירהשמכילה מצרכים נוספים מלבדשעורה כשות ומיםכמה שנים לאחר מכן, בעקבות חוסר בדגנים הותר לבשל בירה גם עם חיטה
סוגי בירות חיטה גרמניות
הפ-וייסן
Hefe-weizenבעברית:שמרים חיטהבירה שלא עברה סינון של שמרים וחלבוני השמריםואת זה אפשר לראות בבירהבירה מעוננת ו”עכורה”
קריסטל-וייסן
בירת חיטה מסוננת
והחביבה עלי 
דונקלבירת חיטה כההבירת חיטה מעוננת שבתהליך של הבישול הוספו לתת קלויים
.
בירות חיטה בוואריות מאופיינות בדרך כלל בטעמים קלים של וניל, בננה וצפורן. הסיבה לכך היא הפנולים הנוצריםבעקבות התסיסה של השמרי אייל-חיטה בצד העליון של המיכל התססה
בירת החיטה לא מכילה חיטה בלבד אלא שילוב של שעורה וחיטה
ועכשיייו למתכון!
20 ליטר בירת חיטה בווארית
600 גרם גרעיני פילזנר400 גרם גרעיני חיטה
3 קילו רכז חיטה
כשות הלטראו 30 גרם
שמרי munich clasic של חברת ללמנד( מחיר המתכון 135₪)והרבה אהבה!

כתיבת תגובה